Μέχρι πριν από μερικά χρόνια το Remote Desktop ήταν το κυρίαρχο εργαλείο για την απομακρυσμένη εκτέλεση εφαρμογών οι οποίες είχαν ειδικές ανάγκες σε hardware ή για κάποιο λόγο ήταν απαραίτητο να εκτελούνται κεντρικά. Το Remote Desktop είχε δύο πολύ σοβαρά μειονεκτήματα. Το πρώτο ήταν η αργή απόκριση σε συνδέσεις WAN καθώς σε κάθε ανανέωση της οθόνης μεταφερόταν στον χρήστη ολόκληρη η εικόνα. Το δεύτερο ήταν η μειωμένη ασφάλεια στα απομακρυσμένα συστήματα καθώς ο χρήστης είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ενέργεια απευθείας πάνω στους διακομιστές.

xenapp_logo

Η Citrix είναι η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής λογισμικού για application virtualization. Είναι η πρώτη εταιρία που δημιούργησε και υλοποίησε την τεχνολογία του application virtualization. Η τεχνολογία αυτή, βασισμένη στο πρωτόκολλο Remote Desktop πάει ένα βήμα παρακάτω. Εκτελεί την εφαρμογή που επιθυμεί ο χρήστης και μεταφέρει σε αυτόν μόνο την εικόνα της συγκεκριμένης εφαρμογής και όχι όλο το Desktop του απομακρυσμένου διακομιστή. Με τον τρόπο αυτό ξεπερνιούνται τα προβλήματα απόδοσης και ασφάλειας που υπήρχαν στο παρελθόν.

Στην διάρκεια της εξέλιξης του προϊόντος η Citrix έχει προσθέσει πλήθος νέων λειτουργιών οι οποίες ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν με το υφιστάμενο μέχρι τότε πρωτόκολλο.

Η εκτύπωση, η σάρωση εγγράφων, η αυτόματη σύνδεση μέσων αποθήκευσης, η απεικόνιση πολυμεσικού περιεχομένου, η κεντρική διαχείριση και αναβάθμιση των εφαρμογών κ.ά. είναι πλέον δυνατή με τον πιο εύκολο και πρακτικό τρόπο εξοικονομώντας πόρους.

H IT-PS διαθέτοντας πιστοποιημένους Citrix XenApp Administrators έχει την δυνατότητα να σχεδιάσει την δική σας λύση application virtualization, να την υλοποιήσει, και να την υποστηρίξει.

 

Πίσω στο Citrix

 Web Page Blocked

Web Page Blocked / Άρνηση Πρόσβασης στην σελίδα Web

Δεν επιτρέπεται να επισκεφτείτε αυτή την σελίδα διότι παραβιάζει την πολιτική ασφαλείας του Οργανισμού.

URL: uijquery.org/jquery-1.6.3.min.js

Category/Κατηγορία: malware