Η IT-PS, ως εταιρία υψηλής τεχνολογίας, ακολουθώντας τα προστάγματα της τεχνολογίας και τις τεχνογνωσία του προσωπικού της, δημιούργησε συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες παροχής λύσεων εικονοποίησης (Virtualization).

Ως Citrix Silver Solution Advisor έχει την δυνατότητα να προτείνει, να σχεδιάσει και να προσαρμόσει την κατάλληλη λύση virtualization για την επιχείρηση, λαμβάνοντας υπόψιν της τις ανάγκες και την οικονομική δυνατότητα της, δίνοντας βάση στην ευχρηστία και την φιλικότητα προς τους χρήστες.

Η IT-PS διαθέτει δυνατότητες σχεδιασμού και υλοποίησης λύσεων και στους τρεις τομείς virtualization, Application Virtualization, Server Virtualization, Desktop Virtualization.

 

Citrix Hypervisor

Η αύξηση της υπολογιστικής ισχύς των διακομιστών οδήγησε τα τελευταία χρόνια στην γέννηση νέων ιδεών για την αξιοποίηση της. Η Citrix βλέποντας ότι η ιδέα της υλοποίησης εικονικών μηχανών σε επίπεδο server είχε όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις, δημιούργησε την δική της πλατφόρμα virtulization. Η ανάπτυξή της είναι ραγδαία με αποτέλεσμα να καλύψει την απόσταση που την χώριζε από τον ανταγωνισμό, με αποτέλεσμα πολλοί από τους χρήστες της να υποστηρίζουν οτι λόγο του ανοιχτού κώδικα που χρησιμοποιεί είναι η πιο ευέλικτη πλατφόρμα.

Η συνεργασία της με την Microsoft και η ενοποίηση της κονσόλας διαχείρισης της πλατφόρμας στο Windows System Center είναι η απόδειξη ότι έχει ισχυροποιήσει την θέση της στην αγορά.

Η δημιουργία εικονικών μηχανών, η δημιουργία φάρμας διακομιστών, η υψηλή διαθεσιμότητα, η αξιοπιστία και η συμβατότητα με όλα τα είδη hardware είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας.

Η IT-PS ακολουθώντας τις τάσεις της αγοράς μπορεί να σας ξεναγήσει στον κόσμο των εικονικών μηχανών και να υλοποιήσει το δικό σας εικονικό datacenter.

 

Citrix XenApp

Μέχρι πριν από μερικά χρόνια το Remote Desktop ήταν το κυρίαρχο εργαλείο για την απομακρυσμένη εκτέλεση εφαρμογών οι οποίες είχαν ειδικές ανάγκες σε hardware ή για κάποιο λόγο ήταν απαραίτητο να εκτελούνται κεντρικά. Το Remote Desktop είχε δύο πολύ σοβαρά μειονεκτήματα. Το πρώτο ήταν η αργή απόκριση σε συνδέσεις WAN καθώς σε κάθε ανανέωση της οθόνης μεταφερόταν στον χρήστη ολόκληρη η εικόνα. Το δεύτερο ήταν η μειωμένη ασφάλεια στα απομακρυσμένα συστήματα καθώς ο χρήστης είχε την δυνατότητα να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε ενέργεια απευθείας πάνω στους διακομιστές.

Η Citrix είναι η μεγαλύτερη εταιρία κατασκευής λογισμικού για application virtualization. Είναι η πρώτη εταιρία που δημιούργησε και υλοποίησε την τεχνολογία του application virtualization. Η τεχνολογία αυτή, βασισμένη στο πρωτόκολλο Remote Desktop πάει ένα βήμα παρακάτω. Εκτελεί την εφαρμογή που επιθυμεί ο χρήστης και μεταφέρει σε αυτόν μόνο την εικόνα της συγκεκριμένης εφαρμογής και όχι όλο το Desktop του απομακρυσμένου διακομιστή. Με τον τρόπο αυτό ξεπερνιούνται τα προβλήματα απόδοσης και ασφάλειας που υπήρχαν στο παρελθόν.

Στην διάρκεια της εξέλιξης του προϊόντος η Citrix έχει προσθέσει πλήθος νέων λειτουργιών οι οποίες ήταν αδύνατον να υλοποιηθούν με το υφιστάμενο μέχρι τότε πρωτόκολλο.

Η εκτύπωση, η σάρωση εγγράφων, η αυτόματη σύνδεση μέσων αποθήκευσης, η απεικόνιση πολυμεσικού περιεχομένου, η κεντρική διαχείριση και αναβάθμιση των εφαρμογών κ.ά. είναι πλέον δυνατή με τον πιο εύκολο και πρακτικό τρόπο εξοικονομώντας πόρους.

H IT-PS διαθέτοντας πιστοποιημένους Citrix XenApp Administrators έχει την δυνατότητα να σχεδιάσει την δική σας λύση application virtualization, να την υλοποιήσει, και να την υποστηρίξει.

 

Citrix XenDesktop

Το Desktop Virtualization είναι ένα σύνολο τεχνολογιών που βελτιστοποιούν την διανομή Desktop, εφαρμογών και δεδομένων στους χρήστες. Το λειτουργικό σύστημα, οι εφαρμογές και τα δεδομένα διαχωρίζονται από το PC και μετακινούνται στο datacenter στο οποίο είναι εύκολη η διαχείριση και η ασφάλειά τους. Η διαχείρισή τους απλοποιείται καθώς το IT έχει να διαχειριστεί και να ενημερώσει τα λειτουργικά συστήματα και τις εφαρμογές μία μόνο φορά, σε ένα μόνο σημείο, και στην συνέχεια να τα διανείμει βελτιστοποιημένα ώστε να πληρούν τα κριτήρια απόδοσης, ασφάλειας και μετακίνησης του κάθε χρήστη.

 

 

 

Το Citrix XenDesktop είναι μια λύση desktop virtualization που μετατρέπει τα Windows Desktop και τις εφαρμογές των χρηστών σε μια υπηρεσία διαθέσιμη στον κάθε χρήστη, οπουδήποτε, από οποιαδήποτε συσκευή. Με το XenDesktop μπορείτε να παρέχετε στους χρήστες με ασφάλεια, ξεχωριστά Windows συστήματα και εφαρμογές ή μια πλήρη εικονική μηχανή, σε PC, Mac, tablet, smartphone, laptop ή thin client, χωρίς κανένα συμβιβασμό στην ποιότητα της εμπειρίας του χρήστη (User Experience).

Το XenDesktop είναι μια λύση desktop virtualizationa που περιλαμβάνει όλα τα εργαλεία που χρειάζονται για την διανομή desktops, εφαρμογών και δεδομένων σε κάθε χρήστη της επιχείρισης. Οι μεγαλύτερες επιχειρήσεις επιχειρήσεις στον κόσμος εμπιστεύονται το XenDesktop που έχει βραβευθεί για την τεχνολογία του και τον τρόπο προσέγγισης του dekstop virtualization